(32) 260-81-82
Słomka ptysiowa z cukrem to aromatyczna, słodko pachnąca przekąska, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i herbaty. Aby przeobrazić ją w oszołamiający deser wystarczy maczać ją w sosie waniliowym, czekoladowym lub w ulubionej konfiturze. Pycha!
Dlaczego warto wybrać produkty ptysiowe WAF?
Groszek ptysiowy, słomka ptysiowa z cukrem i słomka ptysiowa bezcukrowa to produkty wytwarzane z ciasta parzonego w Zakładzie Produkcyjnym WAF. Mimo, że produkty ptysiowe kojarzone są głównie jako dodatek do zup typu krem, dziś odczarujemy trochę temat i podpowiemy Wam do czego jeszcze można zastosować ten chrupiący dodatek.
Groszek ptysiowy to malutkie chrupiące kuleczki wyglądem przypominające ciecierzycę, które na całym świecie stosowane są jako dodatek do zup, zamiast makaronu czy ryżu. Dla przełamania smaku i dodania niesamowitej chrupkości przyozdabia się nim desery takie jak galaretki, budynie czy musy owocowe. Podobne zastosowanie ma słomka ptysiowa bezcukrowa, która może być również słodką przekąską solo.
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.